
- reklama -
Suroviny
4 porce
- 100 g pivního sýru – Olomoucké tyčinky
- 100 g Nivy
- 100 g zralý Hermelín
- 100 g Eidam nebo uzeného bloku
- 50 g Romadúru
- 50 g másla
- sladká paprika
- pálivá paprika
- drcený kmín
- sklenka světlého piva
- 3 lžíce sádla
- 1 vejce natvrdo
- petrželka
- asi 8 krajíčků chleba
Postup přípravy receptu
-
Eidam nebo uzený blok nastrouháme, ostatní sýry nakrájíme na plátky.
-
Nastrouhaný sýr vymícháme v míse s máslem, potom postupně přidáváme ostatní druhy sýrů, přiléváme pivo.
-
Vše vymícháme v hladkou pastu.
-
Nakonec zamícháme koření.
-
Z krajíčků chleba připravíme na sádle topinky, které mažeme připravenou pomazánkou a zdobíme plátky vařeného vejce, petrželkou a bohatě zapíjíme pivíčkem.
Kuchař: Ladislav51