
- reklama -
Suroviny
- 1 kg cuket
- ½ kg cibule
- ½ kg červené kapie
- ½ kg žluté kapie
- 1 větší lilek
- 3-5 stroužků česneku (jak kdo má rád)
- 5 lžic sladké chilli omáčky
- 6 lžic sojové omáčky
- 6 lžic worcestrové omáčky
- 1 dl kvalitního olivového oleje
- 1 ½ rovné lžičky soli (někdy nakonec ještě přidáme)
- 1/3 lžičky pepře
- 1 malou feferonku (nemusí být)
- 400 g hub (nejsou-li čerstvé houby, můžeme dát i sterilované žampiony)
- 600 ml sladkého kečupu
- 600 ml pikantního kečupu
Postup přípravy receptu
-
Houby očistíme, nakrájíme a na trošce oleje chvíli podusíme.
-
Zeleninu omyjeme, cuketu a lilek oloupeme, nakrájíme na kostečky, česnek prolisujeme, papriku a cibuli také na kostečky a vše dáme do většího hrnce (aby bylo možné pohodlně míchat).
Přidáme ostatní ingredience a za stálého míchání vaříme přibližně 35 minut. -
Hotové můžeme hned použít nebo naplníme sklenice a zavaříme 15 minut na 85 C°
Poznámka od kuchařky
Dá se použít i k těstovinám, masu a hlavně na topinky.
Kuchařka: medanek