Topinková směs s cuketou

94
- reklama -

Suroviny

100 g Šmakouna s příchutí Hlíva ústřičná nebo Mexiko
1 mladá pevná cuketa
1 lžička sušeného česneku
1 středně velká cibule
1 rovná lžička dijonské hořčice
1 rovná lžička uzené papriky
2 lžičky worcesteru
2 lžíce petrželové nati
50 g nastrouhaného parmezánu
2-3 lžíce oleje
pepř
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Cuketu neloupeme, jen omyjeme a nahrubo nastrouháme. Stejně tak nastrouháme Šmakouna.
    Cuketu lehce osolíme a po 10 minutách z ní vymačkáme vodu.

  2. Na oleji osmažíme cibuli do středně zlaté barvy, pak přidáme cuketu a restujeme asi pět až sedm minut. Na jiné pánvi na troše oleje orestujeme i Šmakouna, ke kterému ke konci smícháme s cuketovou směsí. Tu vychladíme a pak dochutíme sýrem a zbylými surovinami. Promícháme a znovu vychladíme.

  3. Podáváme s opečenou topinkou a s česnekem.

Poznámka od kuchařky

Protože je Šmakoun potravina velmi variabilní, směs můžeme podávat i ohřátou smíchanou se špagetami, zapečenou ve vydlabaných žampionových kloboučcích, rajčatech nebo třeba na toastech či ve slaných palačinkách.