
- reklama -
Suroviny
- 100 g Šmakouna s příchutí Hlíva ústřičná nebo Mexiko
- 1 mladá pevná cuketa
- 1 lžička sušeného česneku
- 1 středně velká cibule
- 1 rovná lžička dijonské hořčice
- 1 rovná lžička uzené papriky
- 2 lžičky worcesteru
- 2 lžíce petrželové nati
- 50 g nastrouhaného parmezánu
- 2-3 lžíce oleje
- pepř
- sůl
Postup přípravy receptu
-
Cuketu neloupeme, jen omyjeme a nahrubo nastrouháme. Stejně tak nastrouháme Šmakouna.
Cuketu lehce osolíme a po 10 minutách z ní vymačkáme vodu. -
Na oleji osmažíme cibuli do středně zlaté barvy, pak přidáme cuketu a restujeme asi pět až sedm minut. Na jiné pánvi na troše oleje orestujeme i Šmakouna, ke kterému ke konci smícháme s cuketovou směsí. Tu vychladíme a pak dochutíme sýrem a zbylými surovinami. Promícháme a znovu vychladíme.
-
Podáváme s opečenou topinkou a s česnekem.
Poznámka od kuchařky
Protože je Šmakoun potravina velmi variabilní, směs můžeme podávat i ohřátou smíchanou se špagetami, zapečenou ve vydlabaných žampionových kloboučcích, rajčatech nebo třeba na toastech či ve slaných palačinkách.
Kuchařka: danielle72









