
- reklama -
Suroviny
- 1 lilek
- 3 lžíce olivového oleje
- sůl
- mletý pepř
- 100 g hustého bílého jogurtu
- stroužek česneku
Postup přípravy receptu
-
Lilek upečeme neloupaný, vcelku, na suchém plechu v troubě – u nás upekla remoska (předem ho propícháme třeba špízovou jehlou – aby při pečení nepraskl). Ještě teplý ho oloupáme a nakrájíme na menší kousky.
-
Na oleji krátce restujeme rozmačkaný česnek, na něj přihodíme lilek a 3-4 minuty smažíme. Tuto směs pak rozmixujeme spolu se lžící oleje a polovinou jogurtu. Osolíme, opepříme a dáme vychladit do lednice.
-
Podáváme na topince, ozdobené lžičkou jogurtu a bylinkami – rukola, bazalka aj.
Poznámka od kuchařky
Inspirace na fresh.iprima.cz
Do této pomazánky se hodí i římský kmín – doma ho nemusíme, tak jsem nedávala.
Kuchařka: cathleen