Topinková pomazánka z lilku

83
- reklama -

Suroviny

1 lilek
3 lžíce olivového oleje
sůl
mletý pepř
100 g hustého bílého jogurtu
stroužek česneku

Postup přípravy receptu

  1. Lilek upečeme neloupaný, vcelku, na suchém plechu v troubě – u nás upekla remoska (předem ho propícháme třeba špízovou jehlou – aby při pečení nepraskl). Ještě teplý ho oloupáme a nakrájíme na menší kousky.

  2. Na oleji krátce restujeme rozmačkaný česnek, na něj přihodíme lilek a 3-4 minuty smažíme. Tuto směs pak rozmixujeme spolu se lžící oleje a polovinou jogurtu. Osolíme, opepříme a dáme vychladit do lednice.

  3. Podáváme na topince, ozdobené lžičkou jogurtu a bylinkami – rukola, bazalka aj.

Poznámka od kuchařky

Inspirace na fresh.iprima.cz

Do této pomazánky se hodí i římský kmín – doma ho nemusíme, tak jsem nedávala.