- reklama -
Suroviny
- 15 dkg měkkého salámu
- 5 dkg sýru cihly
- 1 vejce
- 2 lžičky škrobové moučky
- tuk na smažení
- chléb
- (To jsou základní ingredience a váhy jsou pouze orientační. Tentokrát jsem ještě přidal rozetřený česnek, jemně nakrájenou menší cibulku, zelenou petrželku a směs koření na čínu)
Postup přípravy receptu
-
Salám i sýr nastrouháme na jemném struhadle, přidáme další ingredience a řádně promícháme.
-
Touto směsí potřeme chléb (vstva cca 5-8 mm) a vložíme natřenou stranou do rozpáleného tuku (buďte bez obav, směs se od chleba neoddělí), pak osmažíme druhou stranu.
-
Po vyjmutí z pánve, „suchou“ stranu potřeme česnekem jako klasickou topinku a zkuste ji ještě pokapat Maggi. Budete překvapeni zajímavou chutí.
-
Hotovou topinku ještě přizdobíme. Můžete popustit uzdu své fantazii, to přece k vaření patří (a nejen k vaření).
Poznámka od kuchařky
Recept není náročný přípravou, výsledný produkt je skvělý a taky finančně přijatelný.
Kuchař: Jenda1