Topinka „SPECIÁL“

46
- reklama -

Suroviny

15 dkg měkkého salámu
5 dkg sýru cihly
1 vejce
2 lžičky škrobové moučky
tuk na smažení
chléb
(To jsou základní ingredience a váhy jsou pouze orientační. Tentokrát jsem ještě přidal rozetřený česnek, jemně nakrájenou menší cibulku, zelenou petrželku a směs koření na čínu)

Postup přípravy receptu

  1. Salám i sýr nastrouháme na jemném struhadle, přidáme další ingredience a řádně promícháme.


    Zobrazit celý recept

  2. Touto směsí potřeme chléb (vstva cca 5-8 mm) a vložíme natřenou stranou do rozpáleného tuku (buďte bez obav, směs se od chleba neoddělí), pak osmažíme druhou stranu.

  3. Po vyjmutí z pánve, „suchou“ stranu potřeme česnekem jako klasickou topinku a zkuste ji ještě pokapat Maggi. Budete překvapeni zajímavou chutí.

  4. Hotovou topinku ještě přizdobíme. Můžete popustit uzdu své fantazii, to přece k vaření patří (a nejen k vaření).

Poznámka od kuchařky

Recept není náročný přípravou, výsledný produkt je skvělý a taky finančně přijatelný.