Topinka se sýrem a opečenou hlívou

65
- reklama -

Suroviny

2 větší klobouky z hlívy (bez tuhých částí)
lžíce změklého másla
1 stroužek utřeného česneku
50 g strouhaného sýru (Gouda, niva)
sůl
pepř
mletý kmín
2-3 krajíčky chleba
olej

Postup přípravy receptu

  1. Hlívu nakrájíme na větší kusy. Máslo smícháme se sýrem a česnekem. Hlívu osolíme, opepříme a posypeme kmínem. Opečeme ji na malém množství oleje dozlatova.

  2. Topinky opečeme na sucho nebo malém množství oleje a pořádně je osušíme. Horké topinky namažeme sýrovým máslem a poklademe hlívou. Ihned podáváme.

Poznámka od kuchařky

Inspirace na : Hlíva ústřičná-recepty.

V původním receptu je niva, ale ta se mi zdála dost aromatická, tak jsem zvolila Goudu. Ale příště vyzkouším s nivou.