
- reklama -
Suroviny
- 2 větší klobouky z hlívy (bez tuhých částí)
- lžíce změklého másla
- 1 stroužek utřeného česneku
- 50 g strouhaného sýru (Gouda, niva)
- sůl
- pepř
- mletý kmín
- 2-3 krajíčky chleba
- olej
Postup přípravy receptu
-
Hlívu nakrájíme na větší kusy. Máslo smícháme se sýrem a česnekem. Hlívu osolíme, opepříme a posypeme kmínem. Opečeme ji na malém množství oleje dozlatova.
-
Topinky opečeme na sucho nebo malém množství oleje a pořádně je osušíme. Horké topinky namažeme sýrovým máslem a poklademe hlívou. Ihned podáváme.
Poznámka od kuchařky
Inspirace na : Hlíva ústřičná-recepty.
V původním receptu je niva, ale ta se mi zdála dost aromatická, tak jsem zvolila Goudu. Ale příště vyzkouším s nivou.
Kuchařka: mika59