![Tomatovo-bylinkové brambory, pečené v jedné nádobě s luncheon- meat_5ff6b235c5f29.jpeg](https://recepts.cz/wp-content/uploads/2021/01/tomatovo-bylinkove-brambory-pecene-v-jedne-nadobe-s-luncheon-meat_5ff6b235b3b3e.jpeg)
- reklama -
Suroviny
- 10-12 brambor
- olivový olej
- kapka oleje ze sušených rajčat
- sůl, pepř
- 1 jarní cibulka
- 8 cherry rajčátek
- 2 lístky bazalky
- 1 konzerva Pork Luncheon Meat (lanšmít)
Postup přípravy receptu
-
Brambory oškrábeme a vaříme cca 5-8 minut. Po této době slijeme a necháme chvíli stranou.
Mezitím rozmixujeme (nasekáme) půlky rajčátek s olivovým olejem, kapkou oleje ze sušených rajčat, jarní cibulkou, lístky bazalky, osolíme a opepříme. -
Tuto směs smícháme s brambory a necháme cca 20 minut stranou. Připravíme lanšmítu, který nakrájíme na plátky. Brambory, obalené sosem, vložíme dokola kulaté pečící nádoby a do středu pečící nádoby s brambory vložíme plátky lanšmítu. Zbylou směs poklademe na brambory a pečeme dozlatova..
Poznámka od kuchařky
Poznámka:
Po dlouhé době jsem měla opravu zase výborný Pork Luncheon meat. Léta jsem tak dobrý neměla..
Kuchařka: Ivace64