
- reklama -
Suroviny
- 500 g čerstvých rajčat nebo z plechovky
- pohanka
- červená cibulka
- sůl
- citrónový pepř
- oregano
- česnek
- šťáva z citrónu / limetky
- bio zeleninový bujón nebo jiná směs koření
- čerstvý koriandr nebo bazalka
Postup přípravy receptu
-
Na oleji nechám zesklovatět na plátky nakrájenou červenou cibuli.
-
Po chvilce přihodím spařená a nakrájená rajčata, nebo rajčata z konzervy.
-
Posypu spoustou oregana. Pak přidávám BIO bujón, já používám sypkou směs z DM, ta mi skvěle vyhovuje, protože ji lze dávkovat podle libosti.
-
Podliji polévku vodou a přisypu pohanku.
-
Pod pokličkou nechávám probublávat cca 20 minut, dokud pohanka není měkká.
-
Poté dochutím solí a citrónovým pepřem. Prolisuji 1-2 stroužky česneku a přidám šťávu z jednoho citrónu nebo limetky.
-
Velkou hrst koriandru je fajn v polévce povařit a malou jí ještě posypat, zároveň s plátky červené cibule.
Poznámka od kuchařky
Další mé recepty najdete na https://barborakitchen.wordpress.com/category/rece… .
Kuchařka: barborakitchen