Tomáškovo kuřecí maso

46
- reklama -

Suroviny
4 porce

500 g kuřecího masa
4 polévkové lžíce oleje
1 cibule
25 g másla
plnotučná hořčice
hladká mouka
sůl
pepř
sojová sladká omáčka
2 dcl vody
12% smetana 200 g

Postup přípravy receptu

  1. Maso nakrájíme na plátky, lehce osolíme a opepříme, potřeme plnotučnou hořčicí a poprášíme hladkou moukou. Maso smažíme na pánvi z obou stran asi 3 minuty, potom maso vyndáme z pánve a dáme na talíř.


    Zobrazit celý recept

  2. Na pánev dáme na jemno nakrájenou cibuli a smažíme do zlatova. Maso vložíme zpět a pokapeme 1 lžičkou sojové omáčky a podlejeme 1 dcl vody a necháme krátce povařit, přidáme druhé deci vody.

  3. Vlijeme smetanu do misky a přidáme 2 polévkové lžíce hladké mouky a zamícháme.

  4. Vyndáme maso na talíř a do pánve vlijeme smetanu. Počkáme 10 min a maso vložíme zpět.

  5. Ochutíme 1 lžičkou hořčice, krátce povaříme a podávame s knedlíkem.

Poznámka od kuchařky

Může být i rýže.