
- reklama -
Suroviny
2 porce
- 250 g lahůdkového tofu
- kurkuma
- 1 lžíce kokosového oleje
- listy rukoly alebo jiného salátu (používam salát k česání z balkonu)
- 1 rajče
- 1 červená cibule
- pažitka
- sojová pomazánka
- 2 housky nebo malé bagetky
Postup přípravy receptu
-
Tofu rozrežeme priečne na polovice. Každú obalíme dobre v kurkume z oboch strán. Na oleji opečieme z oboch strán. Necháme vychladnúť.
-
Žemle rozrežeme na polovice. Každú z nich natrieme pomazánkou.
-
Na spodné časti žemle rozložíme šalát.
-
Naň uložíme opečené tofu, potom koliesko paradajky, naň koliesko cibule a niekoľko stebielok pažitky.
-
Prikryjeme vrchnými časťami žemle a podávame.
Poznámka od kuchařky
Sójovú pomazánku robím podľa tohto receptu: https://www.toprecepty.cz/recept/52964-sojovo-tvar…
Kuchařka: tejaja