
- reklama -
Suroviny
1 porce
- 2 brambory (záleží na velikosti)
- sůl
- tymián
- olivový olej
- cca 150 g tofu (přírodního nebo s libovolnou příchutí)
- 1 mrkev
- 1 PL arašídového másla
- česnek (podle chuti)
- kari koření
- olivový olej
- sůl
- troška vody
Postup přípravy receptu
-
Umyté a celé brambory předvaříme cca 10-15 min. Po předvaření je svisle překrájíme, ale ne až naspod. Osolíme, přidáme tymián, olivový olej a pečeme v předehřáté troubě na 180 -200 st. dozlatova.
-
Tofu nakrájíme na kostičky, mrkev nastrouháme nahrubo nebo použijeme škrabku (viz foto). Do rozpálené pánve nalijeme trochu olivového oleje, orestujeme mrkev a tofu. Potom přidáme prolisovaný česnek, kari koření, arašídové máslo, trošku vody a podle chuti osolíme.
Poznámka od kuchařky
Nějakou dobu zkouším i veganské recepty, tento je můj vymyšlený, tak snad jsem se trefila, že je to vegan jídlo 🙂
Kuchařka: variel









