Tofu směs s mrkví a pečenými brambory

75
- reklama -

Suroviny
1 porce

2 brambory (záleží na velikosti)
sůl
tymián
olivový olej
cca 150 g tofu (přírodního nebo s libovolnou příchutí)
1 mrkev
1 PL arašídového másla
česnek (podle chuti)
kari koření
olivový olej
sůl
troška vody

Postup přípravy receptu

  1. Umyté a celé brambory předvaříme cca 10-15 min. Po předvaření je svisle překrájíme, ale ne až naspod. Osolíme, přidáme tymián, olivový olej a pečeme v předehřáté troubě na 180 -200 st. dozlatova.

  2. Tofu nakrájíme na kostičky, mrkev nastrouháme nahrubo nebo použijeme škrabku (viz foto). Do rozpálené pánve nalijeme trochu olivového oleje, orestujeme mrkev a tofu. Potom přidáme prolisovaný česnek, kari koření, arašídové máslo, trošku vody a podle chuti osolíme.

Poznámka od kuchařky

Nějakou dobu zkouším i veganské recepty, tento je můj vymyšlený, tak snad jsem se trefila, že je to vegan jídlo 🙂