Tofu s bylinkovou chutí a zeleninou

57
- reklama -

Suroviny
1 porce

100 g Tofu natural
1/2 KL koření na bylinkové máslo
máslo lžíce
sůl
1 cibule
1 mrkev
5 žampiony
pórek – bílá část,
1/2 KL hladké mouky
zeleninový bujon
čerstvé bylinky na ovonění

Postup přípravy receptu

  1. V misce si smícháme máslo s bylinkovým kořením a necháme chvilku odstát.

  2. Zeleninu očistíme, cibuli a mrkev nakrájíme na tenké nudličky, žampiony a pórek na hrubší nudličky a tofu na hranolky.

  3. Na širší pánvi si rozehřejeme (nepřepalujeme) bylinkové máslo, vsypeme cibuli a mrkev a restujeme, až nám začne mrkev pouštět barvu. Poté vsypeme tofu a opatrně pár minut restujeme. Přisypeme mouku, promícháme a podlijeme vývarem.

  4. Směs necháme pár minut provařit, dle chuti dosolíme (kdo má rád, použije pár kapek sojové omáčky), vsypeme žampiony, pórek a necháme ještě pár minut lehce provařit.

  5. Kdo má rád, můžeme přidat trochu čerstvých bylinek na ovonění – já jsem dala trošku celerové natě.

    Jako příloha se hodí kuskus, rýže, čerstvé pečivo.

Poznámka od kuchařky

Kdo chce, může k mrkvi přidat i kousek slaniny – to pro ty, co mají potřebu alespoň kouska masové chuti a vůně ;-).