
Suroviny
1 porce
- 100 g Tofu natural
- 1/2 KL koření na bylinkové máslo
- máslo lžíce
- sůl
- 1 cibule
- 1 mrkev
- 5 žampiony
- pórek – bílá část,
- 1/2 KL hladké mouky
- zeleninový bujon
- čerstvé bylinky na ovonění
Postup přípravy receptu
-
V misce si smícháme máslo s bylinkovým kořením a necháme chvilku odstát.
-
Zeleninu očistíme, cibuli a mrkev nakrájíme na tenké nudličky, žampiony a pórek na hrubší nudličky a tofu na hranolky.
-
Na širší pánvi si rozehřejeme (nepřepalujeme) bylinkové máslo, vsypeme cibuli a mrkev a restujeme, až nám začne mrkev pouštět barvu. Poté vsypeme tofu a opatrně pár minut restujeme. Přisypeme mouku, promícháme a podlijeme vývarem.
-
Směs necháme pár minut provařit, dle chuti dosolíme (kdo má rád, použije pár kapek sojové omáčky), vsypeme žampiony, pórek a necháme ještě pár minut lehce provařit.
-
Kdo má rád, můžeme přidat trochu čerstvých bylinek na ovonění – já jsem dala trošku celerové natě.
Jako příloha se hodí kuskus, rýže, čerstvé pečivo.
Poznámka od kuchařky
Kdo chce, může k mrkvi přidat i kousek slaniny – to pro ty, co mají potřebu alespoň kouska masové chuti a vůně ;-).