- reklama -
Suroviny
4 porce
- 1 lahůdkové tofu
- 50 g kuskusu
- 2 lžíce solamylu
- 1 malá cibule
- 1 lžíce petrželové natě
- 1 lžička hořčice
- 1 lžička sójové omáčky
- mletý pepř
- sůl
- Omáčka :
- 250 ml jogurtu
- 2 – 3 stroužky česneku
- 1 lžička olivového oleje
- sůl
- salát
- rajčata
- paprika červená
- nebo jiná zelenina dle chuti
Postup přípravy receptu
-
Kuskus zalejeme vriacou vodou a zakrytý necháme 5 minút stáť.
-
Tofu, cibuľu, vňať, horčicu, solamyl a kuskus rozmixujeme. Dochutíme sójovou omáčkou, soľou a korením.
-
Z masy tvoríme mokrými rukami guľôčky s priemerom asi 3 cm a ihneď ich vkladáme do horúceho oleja a vyprážame.
-
Na taniere rozložíme narezanú zeleninu a vypražené guľôčky na ňu rozložíme.
-
Podávame s cesnakovou omáčkou ( pemiešame jogurt s prelisovaným cesnakom, olejom a soľou ).
Poznámka od kuchařky
Masa na guľôčky nemá byť pevná, preto ich treba formovať mokrými rukami. Takže nezahusťovať ničím, aby neboli tvrdé, ale ostali jemné.
Kuchařka: tejaja