- reklama -
Suroviny
- 400 g tofu natural
- 1 vanilkový pudink
- 400 ml rostlinného mléka nebo vody
- 1 vrchovatá lžíce instantní jáhlové kaše
- 1-2 lžíce citronové šťávy
- cukr dle chuti (dala jsem asi 5 lžic)
Postup přípravy receptu
-
V rostlinném mléce uvaříme hustý vanilkový pudink a necháme ho vychladnout. Poté ho vyšleháme s rozdrobeným tofu a ostatními surovinami do hladkého krému. Cukr a citronovou šťávu přidáváme podle chuti. Je-li směs příliš řídká, přidáme ještě trochu instantní kaše, je-li naopak hustá, naředíme kapkou vlažné vody nebo rostlinného mléka. Podáváme jako dezert ozdobené kakaem, ovocem nebo džemem. Můžeme také použít místo tvarohové náplně při pečení koláčů nebo na lívance.
Poznámka od kuchařky
Tento a další recepty bez lepku, mléka a vajec naleznete na mých stránkách http://www.varimbezlepkumlekavajec.estranky.cz/.
Kuchařka: petram