
- reklama -
Suroviny
- 1/2 hrnku nesolených kešu oříšků
- 1 stroužek česneku
- 400-450 g tofu natural
- 2 vrchovaté lžíce nasekané čerstvé bazalky
- 2 lžíce čerstvého nasekaného tymiánu
- 1 lžíce nasekaného čerstvého estragonu
- 2 lžíce nasekaného čerstvého oregana
- (pokud nemáte čerstvé bylinky, můžete použít sušené v poměru 1 lžíce čerstvých = 1 lžička sušených, nicméně ideální by bylo mít alespoň některé čerstvé)
- 2-3 lžíce citrónové šťávy
- 1/4 hrnku nadrobno nakrájené červené cibule
- 2 lžíce lahůdkového droždí (tebi)
- sůl
- čerstvě mletý pepř dle chuti
Postup přípravy receptu
-
V mixéru rozmixujte kešu ořechy a česnek, dokud nemají konzistenci drobenky nebo strouhanky, přidejte prsty rozdrobené tofu a opět rozmixujte, dokud se neutvoří víceméně hladká směs.
-
Přidejte všechny ostatní ingredience a několikrát zapulzujte v mixéru (nemixujte však úplně na kaši, v pomazánce by měly být malé kousky cibule a bylinek).
-
Ochutnejte a dochuťte solí, citronovou šťávou či pepřem.
-
Nechte alespoň půl hodiny odležet v lednici, poté se do toho můžete pustit.
Poznámka od kuchařky
Mé další recepty najdete na http://www.veganotic.cz
Kuchařka: veganotic