
- reklama -
Suroviny
- 1 hrnek datlí
- 1 hrnek loupaných mandlí
- 1/2 hrnku ovesných vloček
- 2 balení tofu natural (1 balení cca 200 g)
- 1 zralý banán
- 1 hrnek mandlového mléka
- 1 tabulka kvalitní hořké čokolády
- plátky mandlí na ozdobu
Postup přípravy receptu
-
Datle namočíme do vody a necháme je v ní cca 1 hodinku.
-
Mezitím si připravíme mixér, do kterého vhodíme mandle a ovesné vločky. Vše rozemeleme na jemno.
-
Po hodině slijeme z datlí vodu a vhodíme je k namleté směsi.
-
Všechno znovu rozmixujeme na hladkou pastu. Vznikne nám korpus, který vtlačíme do dortové formy. Do hrnce vlijeme mandlové mléko a přidáme na kostičky nalámanou čokoládu.
-
Až se nám čokoláda v mléce rozpustí, vlijeme ji do mixéru. Přidáme tofu, banán a vše rozmixujeme na krém.
-
Pokud se Vám bude zdát krém málo sladký, můžete do něj přidat trochu datlového sirupu. Takto připravený krém navrstvíme na korpus.
-
Celý dort necháme vychladnout v lednici. Před podáváním posypeme nasekanými mandlemi.
Poznámka od kuchařky
Kuchařka: Susa









