- reklama -
Suroviny
2 porce
- 225 g přírodního tofu
- listový špenát
- 125 g žampionů
- hladkolistá petrželka
- 2 malé ciabatty
- 140 g řeckého jogurtu
- limetková šťáva
- hrubozrnná mořská sůl
- 1 lžička uzené papriky
- stroužek česneku
- 1 lžíce přírodní sójové omáčky
- 2 lžíce olivového oleje
Postup přípravy receptu
-
Tofu rozřízneme podélně na dva kusy. V misce smícháme olivový olej, sójovou omáčku, uzenou papriku a prolisovaný česnek. Touto směsí potřeme tofu rovnoměrně z obou stran.
-
Mezitím si očistíme žampiony a nakrájíme je na menší kousky.
-
V malé misce smícháme řecký jogurt s limetkovou šťávou, solí a nasekanou petrželkou.
-
Rozpálíme si grilovací pánev a tofu na ní z obou stran ogrilujeme. Jakmile je tofu hotové, odložíme ho stranou a na stejné pánvi orestujeme nakrájené žampiony.
-
Ciabattu podélně rozřízneme a namažeme ji jogurtovým dresingem. Nakonec ji obložíme listy špenátu, grilovaným tofu a žampiony. Přiklopíme druhou polovinou ciabatty a můžeme podávat.
Poznámka od kuchařky
Blog o zdravém vaření jedné potrhlé blogerky 🙂
Kuchařka: Susa