Tofu burger s grilovanými žampiony a špenátem

33
- reklama -

Suroviny
2 porce

225 g přírodního tofu
listový špenát
125 g žampionů
hladkolistá petrželka
2 malé ciabatty
140 g řeckého jogurtu
limetková šťáva
hrubozrnná mořská sůl
1 lžička uzené papriky
stroužek česneku
1 lžíce přírodní sójové omáčky
2 lžíce olivového oleje

Postup přípravy receptu

  1. Tofu rozřízneme podélně na dva kusy. V misce smícháme olivový olej, sójovou omáčku, uzenou papriku a prolisovaný česnek. Touto směsí potřeme tofu rovnoměrně z obou stran.


    Zobrazit celý recept

  2. Mezitím si očistíme žampiony a nakrájíme je na menší kousky.

  3. V malé misce smícháme řecký jogurt s limetkovou šťávou, solí a nasekanou petrželkou.

  4. Rozpálíme si grilovací pánev a tofu na ní z obou stran ogrilujeme. Jakmile je tofu hotové, odložíme ho stranou a na stejné pánvi orestujeme nakrájené žampiony.

  5. Ciabattu podélně rozřízneme a namažeme ji jogurtovým dresingem. Nakonec ji obložíme listy špenátu, grilovaným tofu a žampiony. Přiklopíme druhou polovinou ciabatty a můžeme podávat.

Poznámka od kuchařky

Blog o zdravém vaření jedné potrhlé blogerky 🙂

http://cookingwithsusa.blogspot.cz/