Toasty se špagetovou dýní

40
- reklama -

Suroviny
4 porce

1 špagetová dýně (použijeme 500 g)
4 bílé toastové chleby
3 lžíce olivového oleje
2 stroužky česneku
50 g uzené slaniny
1 lžička tymiánu
2 lžičky balzamicového octa
50 g parmazánu
sůl
pepř

Postup přípravy receptu

  1. Celú neolúpanú špagetovú tekvicu uvaríme ( v kuchte varím 20 minút od syčania ventilu, vypnem a nechám prechladnúť ). Rozrežeme, vyberieme semienka a vidličkou dužinu „vyšpagetujememe“ ( vydlabeme vidličkou špagety ). 500 g použijeme, zvyšok vyšpagetovanej dyne, ktorý nespotrebujeme, uskladníme v chladničke a použijeme na iné jedlo.


    Zobrazit celý recept

  2. Na pečiaci papier na plech rozložíme chlieb. 2 lyžice oleja premiešame s prelisovaným cesnakom a natrieme na chleby. Zapekáme v rúre 5 minút.

  3. Slaninu narežeme na kocôčky, opražíme na zvyšnom oleji, odstavíme z ohňa, pridáme vyšpagetovanú dyňu, tymián, osolíme, okoreníme a premiešame. Dochutíme octom.

  4. Na opečené chleby navrstvíme špagetovú dyňu a opäť 5 min zapekáme. Nakoniec posypeme hoblinkami syra a zapečieme, kým sa nezačne topiť. Ihneď podávame.

Poznámka od kuchařky

Recept je z knihy Dýně.