Toastové košíčky

72
- reklama -

Suroviny

toastový chléb
máslo
ochucené mleté maso nebo tvrdý sýr
vejce

Postup přípravy receptu

  1. Z toastového chleba vykrojíme kolečka, a válečkem na nudle je trochu uválíme, aby se zhutnily a tolik se nedrobily.

  2. Placičky z obou stran potřeme máslem a vytvarujeme je do formy na mufiny. Když se trochu polámou, nevadí.

  3. Do takto vyvořeného košíčku namačkáme ochucené mleté maso. (Nebo můžeme jako náplň vidličkou prošlehat vejce s nastrouhaným sýrem, eventuelně přimíchat nějaké zbytky salámu (nejlépe typu Poličan) pokrájené na nudličky. Takovouto náplň můžete nastavit i odřezky z toustového chleba, které zbydou při vykrajování koleček.)

  4. Pečeme ve vyhřáté troubě na 200°C až okraje zezlátnou.

Poznámka od kuchařky

Výhodou tohoto jídla je, že je možné ho jíst teplé i studené, může posloužit jako svačina výlet nebo do školy.

Je pravda, že placičky po obou stranách se těžko mažou máslem, zkoušela jsem tedy formu na mufiny pouze máslem vymazat, ale není to ono. Spíš se mi osvědčilo je dát do formy tou namazanou stranou a nožem s kulatou špičkou je „vymazat“ máslem uvnitř.

Zcela jistě si vymyslíte i vy tu svojí náplň, která vám bude chutnat. Je možné plnit čímkoliv.