Toast s Cottage a houbovými škvarky

47
- reklama -

Suroviny
3 porce

30 dkg hlívy ústřičné
2 lžičky olivového oleje
3 plátky toastového chleba
sušená rajčata
1 sýr Cottage
sůl
10 dkg salátu polníčku

Postup přípravy receptu

  1. Toasty opečeme nasucho v topinkovači dozlata.


    Zobrazit celý recept

  2. Hlívu ústřičnou nakrájíme podélně na dlouhé proužky a na olivovém oleji opečeme dokřupava. Je třeba trpělivost, houby obsahují hodně vody, průběžně zlehka promícháváme, voda se odpaří a pak začnou zlátnout. Pozor na spálení, zhořkly by.

  3. Na talíř položíme toasty, na ně dáme kopeček Cottage, posypeme houbovými škvarky, přidáme polníček a proužky sušených rajčat, osolíme a pokapeme olejem ze sušených rajčat.

Poznámka od kuchařky

Inspirace na klina.blog.cz, upraveno

Polníček lze nahradit jakýmkoli jiným oblíbeným salátem, místo hlívy jdou samozřejmě i lesní čerstvé houby či žampiony.