- reklama -
Suroviny
3 porce
- 30 dkg hlívy ústřičné
- 2 lžičky olivového oleje
- 3 plátky toastového chleba
- sušená rajčata
- 1 sýr Cottage
- sůl
- 10 dkg salátu polníčku
Postup přípravy receptu
-
Toasty opečeme nasucho v topinkovači dozlata.
-
Hlívu ústřičnou nakrájíme podélně na dlouhé proužky a na olivovém oleji opečeme dokřupava. Je třeba trpělivost, houby obsahují hodně vody, průběžně zlehka promícháváme, voda se odpaří a pak začnou zlátnout. Pozor na spálení, zhořkly by.
-
Na talíř položíme toasty, na ně dáme kopeček Cottage, posypeme houbovými škvarky, přidáme polníček a proužky sušených rajčat, osolíme a pokapeme olejem ze sušených rajčat.
Poznámka od kuchařky
Inspirace na klina.blog.cz, upraveno
Polníček lze nahradit jakýmkoli jiným oblíbeným salátem, místo hlívy jdou samozřejmě i lesní čerstvé houby či žampiony.
Kuchařka: isindy