![Tmavý zrníčkový chleba_5ff7242436e78.jpeg](https://recepts.cz/wp-content/uploads/2021/01/tmavy-zrnickovy-chleba_5ff72424267a2.jpeg)
- reklama -
Suroviny
- 330 g vody
- 30 g ječných otrub
- 30 g lněného semínka
- 30 g slunečnice
- 30 g sezamu
- 2 rovné lžičky soli
- 2 rovné lžičky drceného kmínu
- 70 g žitné chlebové mouky
- 370 g pšeničné chlebové mouky
- 200 g žitného kvásku
- 9 g čerstvého droždí
Postup přípravy receptu
-
Všechny suroviny dáme do nádoby pekárny, nejprve tekuté, pak suché, droždí a kvásek nahoru na mouku, do protilehlých rohů.
-
Pekárnu zapneme na program Základní (Klasik).
Hotový chleba vyklepneme na mřížku a necháme vychladnout.
Poznámka od kuchařky
Chleba plný semínek, velmi pružný, jen z chlebové mouky.
Pekárnománie -> www.pekarnomanie.cz
Kuchařka: cathleen