
- reklama -
Suroviny
- 250 g vody
- 100 g podmáslí
- 2 lžíce oleje
- 3 lžíce (asi 40 g) slunečnicových semínek
- 1,5-2 rovné lžičky soli
- 1,5 lžičky cukru
- 120 g žitné mouky
- 170 g pšeničné celozrnné mouky
- 250-260 g hladké mouky
- 21 g droždí
Postup přípravy receptu
-
Suroviny dáme do pekárny v pořadí tekuté, tuhé (mouku ne úplně všechnu) a použijeme program Těsto. Při mísení pak zbytek mouky postupně dosypeme.
-
Vykynuté těsto na vále propracujeme, oválíme v mouce, přendáme na plech s pečícím papírem nebo fólií, libovolně opatrně nařízneme (nemusíme) a necháme nakynout.
-
Po vykynutí dáme upéct do vyhřáté trouby (220°C/asi 45-50 minut).
-
Samozřejmě ho můžete udělat i bez pekárny – z trochy vody, mouky, cukru a všeho droždí kvásek, po jeho vykynutí přidat zbytek surovin a uhníst těsto. Z něj, po vykynutí uděláme bochník.
Poznámka od kuchařky
Chleba moc příjemně voní slunečnicí, má křupavou kůrku a na řezu je tmavý a strakatý semínky.
Zdroj: http://www.pekarnomanie.cz/
Kuchařka: cathleen