- reklama -
Suroviny
- Na preferment:
- 150 ml vody
- 150 g hladké mouky
- 1-2 g droždí
- Dále:
- 150 ml vody
- 2 lžičky cukru
- 30-35 g oleje
- 2 lžičky soli
- 30 g mletého lněného semínka
- 50 g žitné chlebové mouky
- 50 g pšeničné chlebové mouky
- 250 g hladké mouky
- 8-9 g droždí
Postup přípravy receptu
-
Preferment i s ostatními surovinami dáme do formy pekárny a použijeme program Těsto.
-
Vykynuté těsto vytáhneme, lehce propracujeme, rozdělíme na 4 díly a z každého zformujeme bagetu.
-
Necháme je nakynout na bagetovém plechu (nebo klasickém plechu s pečícím papírem), nařízneme žiletkou (nožem), potřeme vodou a upečeme ve vyhřáté troubě (200°C / asi 20-30 minut, každá trouba peče jinak).
Poznámka od kuchařky
Tyto tmavší bagetky jsou lehounké, vhodné i na výrobu plněných baget.
Zdroj: http://www.pekarnomanie.cz/
Kuchařka: cathleen