Tmavší bagety

62
- reklama -

Suroviny

Na preferment:
150 ml vody
150 g hladké mouky
1-2 g droždí
Dále:
150 ml vody
2 lžičky cukru
30-35 g oleje
2 lžičky soli
30 g mletého lněného semínka
50 g žitné chlebové mouky
50 g pšeničné chlebové mouky
250 g hladké mouky
8-9 g droždí

Postup přípravy receptu

  1. Preferment i s ostatními surovinami dáme do formy pekárny a použijeme program Těsto.


    Zobrazit celý recept

  2. Vykynuté těsto vytáhneme, lehce propracujeme, rozdělíme na 4 díly a z každého zformujeme bagetu.

  3. Necháme je nakynout na bagetovém plechu (nebo klasickém plechu s pečícím papírem), nařízneme žiletkou (nožem), potřeme vodou a upečeme ve vyhřáté troubě (200°C / asi 20-30 minut, každá trouba peče jinak).

Poznámka od kuchařky

Tyto tmavší bagetky jsou lehounké, vhodné i na výrobu plněných baget.

Zdroj: http://www.pekarnomanie.cz/