- reklama -
Suroviny
4 bagety
- 100 ml vody
- 160 g Melty (vývaru)
- 2 lžičky cukru
- 21 g droždí
- 100 g jemné pšeničné celozrnné mouky
- 200 g polohrubé mouky
- 190-200 g hladké mouky
- 25 g olivového oleje
- 2 lžičky soli
- 50 g strouhaného sýru
- lněná semínka (sezamová)
- vejce na potření.
Postup přípravy receptu
-
Těsto necháme udělat a vykynout v pekárně (program Těsto), pak propracujeme, nakrájíme na dílky a uděláme bagety, bulky nebo rohlíky. Ještě během vyvalování je podsypeme semínky (sezamová a lněná), aby se zapracovaly do povrchu těsta.
-
Necháme vykynout na plechu, potřeme vejcem a upečeme ve vyhřáté troubě.
Poznámka od kuchařky
Pečivo je lehounké, na řezu tmavé díky Meltě a hezky pórovité.
Kuchařka: cathleen