Tmavé pečivo se semínky

146
- reklama -

Suroviny
4 bagety

100 ml vody
160 g Melty (vývaru)
2 lžičky cukru
21 g droždí
100 g jemné pšeničné celozrnné mouky
200 g polohrubé mouky
190-200 g hladké mouky
25 g olivového oleje
2 lžičky soli
50 g strouhaného sýru
lněná semínka (sezamová)
vejce na potření.

Postup přípravy receptu

  1. Těsto necháme udělat a vykynout v pekárně (program Těsto), pak propracujeme, nakrájíme na dílky a uděláme bagety, bulky nebo rohlíky. Ještě během vyvalování je podsypeme semínky (sezamová a lněná), aby se zapracovaly do povrchu těsta.


    Zobrazit celý recept

  2. Necháme vykynout na plechu, potřeme vejcem a upečeme ve vyhřáté troubě.

Poznámka od kuchařky

Pečivo je lehounké, na řezu tmavé díky Meltě a hezky pórovité.

http://www.pekarnomanie.cz/