Tlačenka ve sklenici

496
- reklama -

Suroviny

2,5 kg vepřové hlavy
1 kg vepřových kolen
1,2 kg vepřové plece
250 g vepřových kůží
nemastný vývar z vepřového masa a kostí
sůl
mletý pepř
majoránka
česnek

Postup přípravy receptu

  1. Všechno maso i kůže uvaříme a obereme od kostí a chrupavek.
    Maso nakrájíme na kostky asi 2×2 cm, kůže pomeleme.

  2. Maso i mleté kůže dáme do mísy, zalijeme polévkou, osolíme a opepříme a okořeníme majoránkou a třeným česnekem. Nezapomeneme ochutnávat, jestli je směs dobře prosolená a kořeněná.

  3. Ještě teplou směs nalijeme do sklenic, zavíčkujeme víčky s červenou gumičkou a zaváříme 2 hodiny při 100°C.
    Spotřebujeme do 6 měsíců ode dne výroby.

Poznámka od kuchařky

Víčka na zavařování používám jen nová, s červenou gumičkou. Mám jistotu, že se mi dobře zavařené maso nezkazí.