
- reklama -
Suroviny
3 šišky(á 25-30 cm)
- 8 rohlíků
- 500 g kuřecích jater
- 500 g hlívy ústřičné
- 200 g měkkého salámu
- 200 g anglické slaniny
- 4 vejce vařená natvrdo
- 4 vejce syrová
- 12 stroužků česneku
- 1 lžíce sádla rozpuštěného
- sůl (Podravku) podle chuti
- 1/2 lžičky mletého pepře
- 1 lžička grilovacího koření
- 3 lžičky majoránky
- tlačenková střeva
- provázek
Postup přípravy receptu
-
Rohlíky, syrová játra, hlívu, salám, slaninu nakrájíme na kousky, dáme do mísy.
-
Vejce vařená nakrájená na čtvrtky přidáme ke směsi, dáme vejce syrová, česnek prolisovaný, sádlo a okořeníme. Promícháme důkladně rukama(ale jen prohazujeme)neuděláme z toho fašírku, musí tam být vidět kousky.
-
Plníme do střev a pořádně vytlačíme vzduch(vařením se malinko zmenší objem), zavážeme pevně provázkem.
-
Vložíme do kastrolu(musí být ponořené) se studenou vodou, osolíme 2 lžičkami soli a přivedeme k varu pozvolna, poté vaříme 45 minut.
Poznámka od kuchařky
Zdroj: Knihovnička receptů s houbami-2009. Ikdyž jsem se snažila vytlačit vzduch nějaký tam zbyl. Malinko se to poté drolilo při krájení!!!
Kuchařka: janatka