
- reklama -
Suroviny
- vepřové koleno zadní cca 2 kg
- dle libosti přidejte plecko či kýtu 500 g
- 2 vepřové nožičky
- 1 litr vody
- 1 cibule
- 1 lžíce soli
- 1 lžíce octa
- 5 stroužků česneku (prolisovaného)
- pepř
- bobkový list
- nové koření
- majoránka
- umělá střeva 2 nohavice
Postup přípravy receptu
-
Koleno očistíme, (v Globusu vám jej přeříznou) vložíme do papiňáku spolu s očištěnými nožičkami, přidáme koření, kromě majoránky a zalijeme vodou. Vaříme do měkka cca 40 minut, nechám pak ho „dojít“ (v klasickém hrnci asi déle).
-
Poté maso obereme, nakrájíme na větší kousky 1-2 cm, kůži i z nožiček semeleme na jemno a vložíme do hrnce spolu s masem a zalijeme scezeným vývarem.
-
Přidáme na jemnou nakrájenou cibuli, majoránku a ocet. Povaříme tak, abychom měli hustou směs (redukujeme) a plníme do připravených umělých střev (mají je v papírnictví).
-
Pevně svážeme a dáme vychladit.
-
V průběhu otáčíme, aby si kousky masa „nesedly“ na dno.
-
Druhý den můžeme servírovat. Opravdu to je jednoduché a pochutnáte si na tom, co víte, že tam je…
Kuchař: rikin2