
- reklama -
Suroviny
8 – 10 porcí
- 2 vanilkové pudinky se šlehačkou
- 1 pomazánkové máslo bez příchutě
- 1 vanilkový cukr
- 1 šálek uvařené silné rozpustné kávy
- 0,5 dcl rumu – popř. jiný aromatický destilát
- 2x 120 g piškoty kulaté nebo 1x 400g piškoty dlouhé
Postup přípravy receptu
-
Krém vyšleháme z dvou pudinků i se šlehačkou, pomazánkovým máslem a rumem.
-
Do mísy naskládáme na dno piškoty, pokapeme uvařenou, ale vychlazenou silnou kávou, ve které jsme rozpustili van. cukr.
-
Piškoty potřeme jednou polovinou krému a klademe opět piškoty, které zase pokapeme kávou a nakonec přikryjeme druhou polovinou krému a zarovnáme.
-
Krém pro ozdobu můžeme posypat grankem nebo kakaem.
Poznámka od kuchařky
Podáváme nejlépe až druhý den, přes noc necháme ztuhnout v lednici.
Kuchařka: xalfons









