
- reklama -
Suroviny
- Na malý plech:
- 3 vejce
- 3 PL cukru krupice
- 3 PL polohrubé mouky
- 2 PL oleje
- na špičku nože prášku do pečiva
- pár kapek rumové tresti a nebo lžička rumu
- olej ve spreji na vystříkání pekáče(úžasná věc)
- Na krém:
- 2 šlehačky
- 2 kvalitní pomazánková másla bez příchuti
- 12 dkg moučkového cukru
- 1 ztužovač šlehačky
- hořké kakao na posyp
- Na provlhčení piškotového korpusu:
- 1 PL lžíce instantní kávy
- 1 PL lžíci rumu
- 1 PL vody
- Na provlhčení pro děti?
- 2 PL rozpustného kakaa
- 2 PL horké vody nebo šťávy z kompotu(na kvalitní rozpuštění)
Postup přípravy receptu
-
Vejce vyšlehat s cukrem do husté bělavé pěny. Vešlehat olej s trestí, nebo rumem a jemně vmíchat mouku.
-
Nalít na vystříkaný plech a upéct klasický piškotový korpus. Nechat zchladnout.
-
Šlehačky s másly, cukrem a ztužovačem vyšlehat do husta. Zpočátku to má tendenci stříkat.
-
Piškotový korpus, pokud je v nádobě s vyšším okrajem, provlhčit pomocí lžíce směsí z kávy, rumu a vody. Jinak přendat do jiné nádoby, nebo třeba i rozdrobit na dna sklenic se stopkou-pro hezký vizuální efekt.
-
Nanést krém, uhladit a pomocí sítka posypat hořkým kakaem. Nechat uležet a baštit 😉
Poznámka od kuchařky
Bylo málo piškotů, tak jsem to musela uzpůsobit a ve výsledku je to s korpusem mnohem chutnější;-)
Kuchařka: srettka