Suroviny
6 porcí
- 200 g pomazánkového másla bez příchutě
- 250 ml Rama Cremefine na šlehání v lahvičce nebo jiná šlehačka
- sladidlo pro diabetiky dle potřeby
- pár kapek mandlového aroma
- 2 lžíce rumu
- zhruba 1,5 dl silné černé kávy
- 120 g celozrných dia piškotů
- 1 lžička kakaa na posypání povrchu
Postup přípravy receptu
-
Uvaříme si silnou černou kávu a přidáme do ní malinko sladidla, lžíci rumu a kapku aroma, necháme vychladnout.
-
Vyšleháme si pomazánkové máslo se sladidlem, přidáme lžíci rumu a mandlové aroma. Z Ramy si ušleháme šlehačku a i do ní nakonec přidávám trochu sladidla. Ušlehanou smetanu zlehka vmícháme do pomazánkového másla.
-
Na dno dortové formy, nebo do jiné vhodné nádoby naskládáme na dno piškoty, které velmi krátce máčíme v kávě, na ně rozetřeme polovinu směsi, znovu dáme piškoty, potřeme krémem a povrch poprášíme hořkým kakaem.
-
Dáme do chladničky ztuhnout, nejraději do dalšího dne. Mandlového aroma stačí pár kapek, takže opatrně. Sladidla dáme dle vlastního uvážení.
Poznámka od kuchařky
Měla jsem dortovou formu o průměru 21 cm a moučník byl 3 cm vysoký.Je to tak 6 porcí.
Další mé recepty najdete tady: http://www.merylas.estranky.cz/