„Tiramisu“ – dia

37
- reklama -

Suroviny
6 porcí

200 g pomazánkového másla bez příchutě
250 ml Rama Cremefine na šlehání v lahvičce nebo jiná šlehačka
sladidlo pro diabetiky dle potřeby
pár kapek mandlového aroma
2 lžíce rumu
zhruba 1,5 dl silné černé kávy
120 g celozrných dia piškotů
1 lžička kakaa na posypání povrchu

Postup přípravy receptu

  1. Uvaříme si silnou černou kávu a přidáme do ní malinko sladidla, lžíci rumu a kapku aroma, necháme vychladnout.


    Zobrazit celý recept

  2. Vyšleháme si pomazánkové máslo se sladidlem, přidáme lžíci rumu a mandlové aroma. Z Ramy si ušleháme šlehačku a i do ní nakonec přidávám trochu sladidla. Ušlehanou smetanu zlehka vmícháme do pomazánkového másla.

  3. Na dno dortové formy, nebo do jiné vhodné nádoby naskládáme na dno piškoty, které velmi krátce máčíme v kávě, na ně rozetřeme polovinu směsi, znovu dáme piškoty, potřeme krémem a povrch poprášíme hořkým kakaem.

  4. Dáme do chladničky ztuhnout, nejraději do dalšího dne. Mandlového aroma stačí pár kapek, takže opatrně. Sladidla dáme dle vlastního uvážení.

Poznámka od kuchařky

Měla jsem dortovou formu o průměru 21 cm a moučník byl 3 cm vysoký.Je to tak 6 porcí.

Další mé recepty najdete tady: http://www.merylas.estranky.cz/