
Suroviny
- Tvrdé karamelové bonbony (množství podle potřeby)
- + kovové trubičky
- + troška oleje
Postup přípravy receptu
-
Bonbony zbavte obalů a nasypte do mísy postavené nad hrnec s mírně vroucí vodou. Asi tak za deset minut se všechny rozpustí do měkké tvárné hmoty.
-
Kovové trubičky potřete troškou oleje a vysušte papírovým ubrouskem – trubičky by měly být jen trošku mastné (jako když špatně umyjete nádobí). Pomocí prstů vytáhněte z hmoty tenkou karamelovou nitku.
-
Vláčnou karamelovou nitku opatrně namotejte na kovovou trubičku do tvaru spirály (postupujte rychle, jinak vám nitka ztvrdne a zlomí se).
-
Okamžitě stáhněte vrtulku z trubičky a umístěte do dobře těsnící krabičky, nejlépe vakuové (aby k dekoraci nemohla vlhkost). Požadovaný zákusek ozdobte těsně před podáváním.
Poznámka od kuchařky
Podrobně rozfocený postup a další tipy a triky najdete na mých stránkách: http://www.foodstyle.cz
Konkrétně na: http://www.foodstyle.cz/products/karamelove-vrtulk…