
- reklama -
Suroviny
1 porce
- 1 filet Tilapie nilské
- Solamyl na obalení ryby
- olej na smažení
- sůl
- 2 stonky lahůdkové cibulky
- 2-3 stroužky česneku
- cca 2 cm čerstvého zázvoru
- lžíce sojové omáčky
- lžička citronové šťávy
- lžička cukru
- koření chilli (papričky na posypání filetu v hotovém stavu nemusí být).
Postup přípravy receptu
-
Filety si osolíme a obalíme v solamylu.
-
V rozehřátém oleji opékáme z obou stran, z každé asi 3 minuty, vyjmeme a uchováváme horké mezi dvěma talíři.
-
V téže pánvi zprudka opečeme lahůdkovou cibulku nakrájenou na kolečka, utřený zázvor a na plátky nakrájený česnek.
-
Přidáme sojovou omáčku, cukr a citronovou šťávu a necháme mírně-už na staženém ohni probublat. Touto omáčkou přelejeme filet na talíři.
-
Podáváme s čímkoliv, co máme rádi, výborný je bramborový salát bez majonézy.
Poznámka od kuchařky
Zdroj- Apetit online.cz
Jedna z nejlepších úprav ryby, jaké jsem kdy ochutnala.
Kuchařka: JanaDorazinova









