
- reklama -
Suroviny
2 porce
- 2 kuřecí stehna
- 1 jablko
- šťáva z 1 citronu
- 1 pl rozinek
- hrst vlašských ořechů
- 1 cl medu
- 2 dcl bílého vína nesladkého
- 1 cibule
- špetka mleté pálivé papriky
- sůl
- koření na kuře
- 2 hřebíčky
- olej
Postup přípravy receptu
-
Do kuracich stehien zapichnite po jednom klinceku, osolte, okorente.
-
Stavu z citrona zmiesajte s polovickou bieleho vina a zalejte nimi stehna. Odlozte do chladnicky do druheho dna.
-
V panvici rozohrejte olej a opecte stehna zo vsetkych stran, pridajte nadrobno nakrajanu cibulu a duste pod pokrievkou cca pol hodinu. Podlievajte s nalevom a druhou polovicou vina.
-
Po polhodine pridajte ku stehnam, v horucej vode, premyte hrozienka, osupane platky jablk, orechy.
-
Duste este cca 20 minut a na zaver pridajte lyzicku medu a stiplavu papriku. Nechajte prevriet. Omacka by mal byt husta, stiplavo sladkasta.
Kuchařka: vybusna