Thajská pálivá kuřecí polévka

164
- reklama -

Suroviny
4 porce

1 bio kuře z volného výběhu
200 g tamarindu, rozděleného na kousky
1 kousek zázvoru, nakrájeného na plátky
2 červené chilli papričky, bez semínek
1 nasekaná a 1 nakrájená na tenké plátky
1 červená cibule se slupkou, nakrájená na plátky
2 větvičky citronové trávy, podrcené a nasekané nahrubo
1 palička česneku, rozkrojená napůl
1 velký svazek čerstvého koriandru
400 ml plechovka kokosového mléka
225 g rýžových nudlí
thajská rybí omáčka
sójová omáčka
troška olivového oleje

Postup přípravy receptu

  1. Kuře vložíme do velkého hrnce a přidáme tamarind, zázvor, nasekané chilli papričky, citronovou trávu a česnek. Nakrájíme najemno stonky koriandru a přidáme je do pánve, listy prozatím necháme stranou. Dolijeme vodou tak, aby byl hrnec plný, a kuře zatížíme těžkou pokličkou nebo menší pánví, která se vejde dovnitř hrnce. Přivedeme k varu a necháme pomalu vařit asi 1 až 1 a půl hodiny.


    Zobrazit celý recept

  2. Jakmile je kuře uvařené, vyjmeme ho a vidličkou maso natrháme. Promícháme omáčku, přilijeme kokosové mléko a rybí omáčku. Rýžové nudle vložíme do mísy, přelijeme vroucí vodou a necháme 3 minuty stát. Smícháme listy koriandru s jemně nasekanými chilli papričkami. Slijeme vodu z nudlí, okapané nudle vložíme do jednotlivých misek, zakapeme sójovou omáčkou a ochutíme. Nudle zasypeme kuřecím masem a přelijeme omáčkou. Nakonec posypeme směsí chilli papriček, koriandru a pokapeme olivovým olejem.