- reklama -
Suroviny
4 porce
- 1 kg máslové dýně (může být i hokkaido,na kostičky 2x2cm)
- 2 lžičky červené karí pasty (prodává se i v Kauflandu viz obrázek, já ho ale doporučuju jen jako poslední možnou variantu, chuťově není moc dobrá, zkuste zdravou výživu a exotic food)
- 1 plechovka kokosového mléka
- hrst čerstvého koriandru (já se většinou musím obejít bez něj)
- sůl
- pepř
- trocha vody
Postup přípravy receptu
-
Na rozehřátou teflonovou pánev (wok) dejte karí pastu a dýni, a restujte tak dlouho, dokud se nezačne pasta chytat pánve (kari pasta se musí vždy trošku prohřát a mírně orestovat, aby se uvolnilo aroma).
-
Poté přidejte kokosové mléko a případně ještě trochu vody, abyste zakryly všechnu dýni. Přikryjte a přiveďte k varu. Ztlumte, jakmile dýně začne měknout.
-
Až je dýně hezky měkká, rozmixujte tyčovým mixérem (nejlépe umělohmotným, ať si nepoškrábete pánev), přidejte pepř a sůl a posypte koriandrem. Můžete ihned servírovat.
Kuchař: Zoriazz