
- reklama -
Suroviny
- 4 kajenské čili papričky
- 1 čili paprička ptačí oko
- 2 papričky habanero
- 1 paprička jalapeňo
- 100 g očištěného zázvoru
- 8 stroužků česneku
- 4 lžíce kokosového nebo jiného přírodního cukru
- 0,2 l rybí omáčky
- 4 svazky koriandru
- šťáva z 10 limet
Postup přípravy receptu
-
Suroviny rozmixujte, přidávejte v následujícím pořadí. Na plátky nakrájený zázvor, čili papričky zbavené semen nakrájené nahrubo, česnek, koriandr včetně natě a cukr.
-
Šťávu z limetek a rybí omáčku vmíchejte do směsi.
Poznámka od kuchařky
Tato verze omáčky je velmi pálivá, díky papričkám habanero. Pálivost i barevnost upravte svým zvyklostem. Omáčka má široké použití – k marinování mořských plodů, ryb a masa, výborná k dochucení salátů nebo jako dip. Dlouhá tepelná úprava jí nesvědčí, ztrácí na chuti, především koriandr (nikoli na palčivosti).
Tip: Budete-li servírovat s kocourem, bude o chlup lepší.
Kuchařka: Karolina09