![Texaska specialita chilli con carne_5ffbb461055af.jpeg](https://recepts.cz/wp-content/uploads/2021/01/texaska-specialita-chilli-con-carne_5ffbb460e7cad.jpeg)
Suroviny
5 porcí
- 1 lžíce oleje
- 1 cibule
- 1 červená paprika
- 2 stroužky česneku
- 1 vrchovatá lžíce chilli
- 1 lžíce sladké papriky
- 1 lžíce drceného kmínu
- 500 g mletého hovězího masa
- 1 kostka bujonu
- 400 g konzervovaných rajčat
- 1/2 lžíce majoránky
- 1 lžíce cukru
- 2 lžičky rajčatového protlaku
- 400 g sterilovaných červených fazolí
- sůl
- pepř
Postup přípravy receptu
-
Do panve dame olej, rozpalime, dame cibuli na kosticky, michame asi 5 min.
-
Pak pridame cesnek na platky, kosticky papriky, chilli, sl.papriku, kmin.
-
Michame 5 min ,aby se vune propojily. Ted pridame maso, ztlumime ohen, zase michame 5 min, aby se maso rozdelilo do hrudek. Maso ma byt usmazene, ne udusene.
-
Na rade je omacka. Kostku bujonu rozpustime v 300 ml.horke vody a prilijeme do panve, pridame rajcata, majoranku, cukr, sul, pepr a na zaver raj.protlak a vsechno dukladne promichame.
-
A ted uz dusime pod poklickou asi 20 min.michame!!!! Chilli musi byt huste a stavnate. Nakonec dame fazole.
Poznámka od kuchařky
Podavame, nejlepsi jsou topinky, ale i ryze neni spatna. Je to jednoduche a moc dobre. Syn uz si to uvari sam protoze, by to mohl jist stale.