Texas toast

77
- reklama -

Suroviny

2 vajíčka
250 ml smetana ke šlehání
2 lžíce medu
1 lžička mleté skořice
1 lžička nastrouhané pomerančové kůry
2 lžičky vanilkového extraktu
2 lžíce javorového sirupu
špetka soli
plátky anglické slaniny (o síle 1cm)
ovoce k dozdobení „sladké varianty“
olej na smažení
mletý cukr k posypaní
toustový chléb

Postup přípravy receptu

  1. Vajíčka, smetanu, med, skořici, sůl, vanilkový extrakt a pomerančovou kůru promícháme, rozšleháme a tousty namočíme z obou stran.


    Zobrazit celý recept

  2. V rozehřátém oleji osmažíme dorůžova a přebytečný olej necháme vsáknout do ubrousku.

  3. Podle chuti si připravíme nakrájené ovoce nebo osmaženou anglickou (gazdovskou, farmářskou) slaninu. Obě verze pocukrujeme a dochutíme javorovým sirupem.

Poznámka od kuchařky

O tomto receptu jsem se dozvěděl v létě od Petry Juraškové Babbit, dcery mé sousedky, která přijela navštívit maminku. Je skvělá fotografka a bydlí v Atlantě. Texas toast si dopřávají jako vydatnou snídani nejraději s orestovanou slaninou.

Toustový chléb o tlušťce 2cm se mi nepodařilo sehnat, a tak jsem si ho upekl doma;-).

http://www.toppotraviny.cz/uvodni-strana/vanilkovy…