- reklama -
Suroviny
- 2 vajíčka
- 250 ml smetana ke šlehání
- 2 lžíce medu
- 1 lžička mleté skořice
- 1 lžička nastrouhané pomerančové kůry
- 2 lžičky vanilkového extraktu
- 2 lžíce javorového sirupu
- špetka soli
- plátky anglické slaniny (o síle 1cm)
- ovoce k dozdobení „sladké varianty“
- olej na smažení
- mletý cukr k posypaní
- toustový chléb
Postup přípravy receptu
-
Vajíčka, smetanu, med, skořici, sůl, vanilkový extrakt a pomerančovou kůru promícháme, rozšleháme a tousty namočíme z obou stran.
-
V rozehřátém oleji osmažíme dorůžova a přebytečný olej necháme vsáknout do ubrousku.
-
Podle chuti si připravíme nakrájené ovoce nebo osmaženou anglickou (gazdovskou, farmářskou) slaninu. Obě verze pocukrujeme a dochutíme javorovým sirupem.
Poznámka od kuchařky
O tomto receptu jsem se dozvěděl v létě od Petry Juraškové Babbit, dcery mé sousedky, která přijela navštívit maminku. Je skvělá fotografka a bydlí v Atlantě. Texas toast si dopřávají jako vydatnou snídani nejraději s orestovanou slaninou.
Toustový chléb o tlušťce 2cm se mi nepodařilo sehnat, a tak jsem si ho upekl doma;-).
Kuchař: Jenda1