
- reklama -
Suroviny
16ks
- 500 g hladké mouky
- 400 ml vlažného mléka
- 20 g čerstvého droždí
- 1/4 kávové lžičky cukru
- 1 kávová lžička soli
- olej na smažení
- česnek
- kečup
- sýr
- povidla
- kysaná smetana podle chuti
Postup přípravy receptu
-
Klasickým způsobem zadělat těsto, na teple nechat přikryté vykynout.
-
Rozdělit na bochánky a ještě chvilku nechat kynout, ale doporučuji přikrýt,aby těsto zbytečně neosychalo.
-
V prstech vytáhnout do požadovaného tvaru a do zlatova smažit po obou stranách.
-
Ozdobit na slano i na sladko, podle zvyku a chuti.
Poznámka od kuchařky
Langoše jsou notoricky známé v různých obměnách, ale tento recept je ten nejjednodušší, co znám. Získala jsem ho od sousedky před 22 lety a jiný už jsem nezkoušela. Ochutnejte.
Na fotografiích je množství ze dvou dávek, jedna je u nás málo !!
Kuchařka: senky