Tetinčiny langoše

45
- reklama -

Suroviny
16ks

500 g hladké mouky
400 ml vlažného mléka
20 g čerstvého droždí
1/4 kávové lžičky cukru
1 kávová lžička soli
olej na smažení
česnek
kečup
sýr
povidla
kysaná smetana podle chuti

Postup přípravy receptu

  1. Klasickým způsobem zadělat těsto, na teple nechat přikryté vykynout.

  2. Rozdělit na bochánky a ještě chvilku nechat kynout, ale doporučuji přikrýt,aby těsto zbytečně neosychalo.

  3. V prstech vytáhnout do požadovaného tvaru a do zlatova smažit po obou stranách.

  4. Ozdobit na slano i na sladko, podle zvyku a chuti.

Poznámka od kuchařky

Langoše jsou notoricky známé v různých obměnách, ale tento recept je ten nejjednodušší, co znám. Získala jsem ho od sousedky před 22 lety a jiný už jsem nezkoušela. Ochutnejte.

Na fotografiích je množství ze dvou dávek, jedna je u nás málo !!