
Suroviny
- 250 g širokých dlouhých nudlí
- 170 g dobré slaniny nebo uzeného masa
- 100-120 g rukoly nebo čerstvého špenátu
- 1 svazek jarní cibulky
- 1 lžička houbového koření
- 2 vejce
- 1 zakysaná smetana
- 2-3 PL strouhaného uzeného sýra
- 2 PL sušených rajčátek
- 1 bujón
- pepř
- sůl
- olivový olej
Postup přípravy receptu
-
Nudle uvaříme doměkka podle návodu na obalu (ve vroucí vodě se zeleninovým bujónem). V hlubší nádobě nebo na pánvi si orestujeme slaninku, pokrájenou na malé kostičky.
-
Přisypeme nadrobno nakrájenou cibulku a zelenou pokrájenou nať a vše pak dál restujeme. Poté přidáme očištěné a nasekané listy rukoly, nebo špenátu. Vydusíme přebytečnou tekutinu, také orestujeme a necháme zavadnout.
-
Pak uvařené široké nudle a směs ze slaniny, cibulky, špenátu smícháme, osolíme, opepříme, přidáme sušená rajčátka a houbové koření. Vejce smícháme se strouhaným sýrem a zakysanou smetanou a dobře prošleháme.
-
Zapékací misku vytřeme olivovým olejem, poklademe a navrstvíme směsí z těstovin a ostatních ingrediencí, zalijeme vejcem se strouhaným sýrem a se zakysanou smetanou a dáme zapéci do trouby do zlatavé kůrčičky. Podáváme s nakládanou zeleninou nebo se zeleninovým salátem.
Poznámka od kuchařky
Místo rajčátek můžeme použít červenou kari pastu.