Těstoviny zapečené s kysaným zelím, klobásou a žampiony

310
- reklama -

Suroviny
2 porce

150 g těstovin
250 g kysaného zelí
cca 10 žampionů
1 pikantní klobáska
pórek
2 vejce
300 ml smetany na vaření
olej na vymaštění zapékací mísy

Postup přípravy receptu

  1. Těstoviny uvaříme v osolené vodě na skus. Dáváme pozor, abychom je nerozvařili.


    Zobrazit celý recept

  2. Klobásku nakrájíme na kolečka, pórek na půlkolečka, žampiony na čtvrtky, kysané zelí překrájíme.

  3. V míse smícháme klobásku, pórek, žampionu a kysané zelí.

  4. Přidáme uvařené a scezené těstoviny a pořádně promícháme.

  5. Celou směs vsypeme do lehce vymaštěné zapékací mísy, přikryjeme víkem a dáme péct do trouby vyhřáté na cca 200 stupňů.

  6. Zapékáme cca 15 minut, potom zkontrolujeme a těstoviny zalijeme smetanou rozšlehanou s vejci. Troubu ztlumíme na 180 stupňů a pečeme dalších 20 minut. Nakonec víko sundáme a necháme dopéci cca 20 minut.

Poznámka od kuchařky

Není třeba dosolovat, kysané zelí je slané samo dost o sobě a pikantní klobása taky přidá výraznou chuť.

Výborné a rychlé jídlo na spotřebování zbytků.