
- reklama -
Suroviny
4 porce
- 500 g těstovin (nejlépe fleky nebo široké nudle)
- asi půlka hlávky kapusty
- 150 g anglické slaniny (použila jsem libovější Váhalovu)
- 2 cibule
- olej
- sůl
- mletý pepř
- drcený kmín
- mletá sladká paprika
- 4 vejce
- 2 lžíce mléka
- 150 g tvrdého uzeného sýra
- tuk
- strouhanka na vysypání pekáčku
Postup přípravy receptu
-
Těstoviny uvaříme běžným způsobem.
-
V hluboké pánvi nebo větším kastrolu rozpálíme olej. Na něm osmahneme nakrájenou cibuli s nakrájenou slaninou, přidáme na proužky nakrájenou kapustu (tvrdý košťál odstraníme), osolíme, dusíme a občas promícháme, pak okořeníme kmínem, pepřem, paprikou.
-
Kapustovou směs promícháme s uvařenými těstovinami a vše vložíme do vymazaného a strouhankou vysypaného pekáčku.
-
Sýr nastrouháme najemno a promícháme s mlékem (nemusí být) a rozšlehanými vejci, směsí přelijeme těstoviny a zapečeme v předehřáté troubě.
Poznámka od kuchařky
Zdroj: časopis Levné recepty (mírně pozměněno)
Kuchařka: Marta