Těstoviny v cheddarové omáčce

158
- reklama -

Suroviny

* 1/2 květáku
* 200 g čedaru (alebo ineho tvrdeho, dobre rozpustneho syra)
* 100 g parmazanu
* čerstvá petrželová nať
* 400-500 g těstovin (penne, alebo kratke makarony, ja som robila vlastne)
* 200 g zakysaná smetana

Postup přípravy receptu

  1. Karfion rozdelime na co najmensie ruzicky a ten zvysok pokrajame na male kusky. Do vriacej vody dame varit cestoviny spolu s karfiolom.


    Zobrazit celý recept

  2. Cheddar a parmesan nastruhat do hrnca. Sestoviny uvarima a scenime, medzi tym ale rozpustime syr a pridame donho creme fraiche alebo smotanu.

  3. Omacku ochutime korenim, solou a petrzlenom. Cestoviny dame do zapekacej misy a na ne vylejeme omacku a premiesame. Ak je to malo „mokre“, mozeme prideat asi 150 ml vriacej vody.

  4. Zapeciem pod grilom kym to nechyti peknu zlatu korku.

Poznámka od kuchařky

cestoviny som robila takto:

4vajcia

200g chlebovej muky, alebo muka 1050 (v nemecku)

200d hrubej muky

2 PL olivoveho oleja