- reklama -
Suroviny
- * 1/2 květáku
- * 200 g čedaru (alebo ineho tvrdeho, dobre rozpustneho syra)
- * 100 g parmazanu
- * čerstvá petrželová nať
- * 400-500 g těstovin (penne, alebo kratke makarony, ja som robila vlastne)
- * 200 g zakysaná smetana
Postup přípravy receptu
-
Karfion rozdelime na co najmensie ruzicky a ten zvysok pokrajame na male kusky. Do vriacej vody dame varit cestoviny spolu s karfiolom.
-
Cheddar a parmesan nastruhat do hrnca. Sestoviny uvarima a scenime, medzi tym ale rozpustime syr a pridame donho creme fraiche alebo smotanu.
-
Omacku ochutime korenim, solou a petrzlenom. Cestoviny dame do zapekacej misy a na ne vylejeme omacku a premiesame. Ak je to malo „mokre“, mozeme prideat asi 150 ml vriacej vody.
-
Zapeciem pod grilom kym to nechyti peknu zlatu korku.
Poznámka od kuchařky
cestoviny som robila takto:
4vajcia
200g chlebovej muky, alebo muka 1050 (v nemecku)
200d hrubej muky
2 PL olivoveho oleja
Kuchařka: ercicka