
- reklama -
Suroviny
5 porcí
- 1 středně velká hlávka zelí nebo 1/2 větší
- 200 g Šmakoun s hlívou nebo Mexico
- 50 g šunky nebo slaniny
- 1 velká cibule
- sůl
- pepř
- 400 g širokých nudlí
- 150 g zakysané smetany 12%
- 2 polévkové lžíce olivového oleje
Postup přípravy receptu
-
Zelí jemně nakrouhejte, posolte a nechte 10 min. vypotit.
-
Nechte na nepřilnavé pánvi opéct šunku, přidejte trošku oleje. A osmahněte cibuli -cca 3 min., přidejte a osmahněte nakrájený Šmakoun a opepřete
-
Zelí vymačkejte, propláchněte a dejte na pánev k cibulce a šmakounovi. Často míchejte, ale nepodlévejte, duste cca 10 min doměkka. Mezitím podle návodu uvařte nudle, sceďte je a promíchejte se zelím.
-
Krátce zahřejte a promíchejte s kysanou smetanou.
TIP: pro výraznější chuť můžeme k cibulce 2 stroužky česneku
Kuchařka: anicka123