
- reklama -
Suroviny
2 porce
- 300 g vařených těstovin
- 300 g čerstvých žampionů
- 100 g pórku
- 1 jarní cibulka
- 1 dl vývaru
- 2 lžíce 12 % zakysané smetany
- hrst nasekané petrželové natě kudrnky a pažitky
- sůl
Postup přípravy receptu
-
Žampiony očistíme a nakrájíme na plátky. Nasucho je osmahneme na pánvi s nepřilnavým povrchem. Často mícháme, aby se žampiony nepřichytily k pánvi. Když mají žampiony lehce nazlátlou barvu, přidáme na jemno nakrájenou jarní cibulku a pórek a restujeme ještě cca 5 minut.
-
Podlijeme vývarem, přidáme zakysanou smetanu a povaříme.
-
Do pánve přidáme uvařené těstoviny a nasekané bylinky, dochutíme solí a prohřejeme.
Poznámka od kuchařky
Kuchařka: Kocmax