Těstoviny se sýrem II.

87
- reklama -

Suroviny

těstoviny Panzani
75 g másla
40 g hladké mouky
1 lžička soli
1 lžíce plnotučné hořčice
pepř
1 cibule
1 lžíce Worcesteru
700 ml mléka
300 g nastrouhané cihly (mohou být různé zbytky nivy, goudy)
3 plátky staršího chleba na kostičky

Postup přípravy receptu

  1. Na středně silném ohni rozpusťte ve větší pánvi větší část másla, nasypte mouku, sůl, přidejte hořčici, pepř a worchestrovou omáčku. Míchejte nejlépe metličkou, dokud nezačne směs vařit a není hladká a bez cucků. Za stálého míchání pomalu přilévejte mléko a vařte tak dlouho, až směs zhoustne.


    Zobrazit celý recept

  2. Vmíchejte nakrájenou cibuli a sýr. Uvařte podle návodu těstoviny. Uvařené je nasypte do vymazané pečící mísy, zalijte je omáčkou a opatrně promíchejte. Zapékejte při 180 °C asi 15 minut. Těstoviny zezlátnou. Chlebové kostičky osmažte na zbytku másla, těmi posypte před servírováním těstoviny.