- reklama -
Suroviny
- těstoviny Panzani
- 75 g másla
- 40 g hladké mouky
- 1 lžička soli
- 1 lžíce plnotučné hořčice
- pepř
- 1 cibule
- 1 lžíce Worcesteru
- 700 ml mléka
- 300 g nastrouhané cihly (mohou být různé zbytky nivy, goudy)
- 3 plátky staršího chleba na kostičky
Postup přípravy receptu
-
Na středně silném ohni rozpusťte ve větší pánvi větší část másla, nasypte mouku, sůl, přidejte hořčici, pepř a worchestrovou omáčku. Míchejte nejlépe metličkou, dokud nezačne směs vařit a není hladká a bez cucků. Za stálého míchání pomalu přilévejte mléko a vařte tak dlouho, až směs zhoustne.
-
Vmíchejte nakrájenou cibuli a sýr. Uvařte podle návodu těstoviny. Uvařené je nasypte do vymazané pečící mísy, zalijte je omáčkou a opatrně promíchejte. Zapékejte při 180 °C asi 15 minut. Těstoviny zezlátnou. Chlebové kostičky osmažte na zbytku másla, těmi posypte před servírováním těstoviny.
Kuchařka: lenka