Těstoviny se špenátem, uzeným lososem, slaninou a rajčátky

96
- reklama -

Suroviny

500 g libovolných těstovin
4 stroužky česneku
150 g cherry rajčátek
200 g čerstvého baby špenátu
4 PL olivového oleje
1 smetana na vaření 12 %
drcený pepř
150 g anglické slaniny
120 g uzeného lososa

Postup přípravy receptu

  1. Slaninu pokrájíme na malé kostičky, česnek pokrájíme na plátky, rajčátka nakrájíme na poloviny. Očištěný baby špenát nasekáme nahrubo.


    Zobrazit celý recept

  2. Připravíme si plátky uzeného lososa, které pokrájíme na malé kousky.

  3. Do hrnce s vařící a osolenou vodou dáme vařit těstoviny.

  4. Mezitím si připravíme omáčku: na pánvi rozpálíme olej, přidáme pokrájenou slaninu, vhodíme pokrájené plátky česneku. Lehce vše orestujeme, přidáme rajčátka, špenát a vše necháme dusit.

  5. Ke konci dušení přilijeme smetanu smíchanou s 1 lžící nastrouhaného uzeného sýra nebo v omáčce necháme rozpustit jakýkoliv tavený sýr do krémové konzistence. Vše zamícháme a nakonec přidáme do omáčky pokrájené kousky uzeného lososa, necháme krátce prohřát, dosolíme a opepříme.

  6. Těstoviny slijeme, přidáme do nich omáčku s lososem, rajčátky, špenátem a sýrem. Nebo těstoviny dáme na talíř a omáčku nalijeme okolo těstovin.

Poznámka od kuchařky

Také se dá tento recept připravit z 300 g pečeného lososa, kterého pak přidáme ke špenátu, rajčátkům a česneku.

Jinak je postup stejný.

Jedla jsem variantu s pečeným lososem nedávno u syna, ale zkusila jsem přidat dnes uzeného lososa a chutnalo nám to takhle více, že už to jinak nechceme. Stačí malý kousek toho lososa, on udělá bezva chuť, celé to provoní uzenou chutí.