Suroviny
- 500 g libovolných těstovin
- 4 stroužky česneku
- 150 g cherry rajčátek
- 200 g čerstvého baby špenátu
- 4 PL olivového oleje
- 1 smetana na vaření 12 %
- drcený pepř
- 150 g anglické slaniny
- 120 g uzeného lososa
Postup přípravy receptu
-
Slaninu pokrájíme na malé kostičky, česnek pokrájíme na plátky, rajčátka nakrájíme na poloviny. Očištěný baby špenát nasekáme nahrubo.
-
Připravíme si plátky uzeného lososa, které pokrájíme na malé kousky.
-
Do hrnce s vařící a osolenou vodou dáme vařit těstoviny.
-
Mezitím si připravíme omáčku: na pánvi rozpálíme olej, přidáme pokrájenou slaninu, vhodíme pokrájené plátky česneku. Lehce vše orestujeme, přidáme rajčátka, špenát a vše necháme dusit.
-
Ke konci dušení přilijeme smetanu smíchanou s 1 lžící nastrouhaného uzeného sýra nebo v omáčce necháme rozpustit jakýkoliv tavený sýr do krémové konzistence. Vše zamícháme a nakonec přidáme do omáčky pokrájené kousky uzeného lososa, necháme krátce prohřát, dosolíme a opepříme.
-
Těstoviny slijeme, přidáme do nich omáčku s lososem, rajčátky, špenátem a sýrem. Nebo těstoviny dáme na talíř a omáčku nalijeme okolo těstovin.
Poznámka od kuchařky
Také se dá tento recept připravit z 300 g pečeného lososa, kterého pak přidáme ke špenátu, rajčátkům a česneku.
Jinak je postup stejný.
Jedla jsem variantu s pečeným lososem nedávno u syna, ale zkusila jsem přidat dnes uzeného lososa a chutnalo nám to takhle více, že už to jinak nechceme. Stačí malý kousek toho lososa, on udělá bezva chuť, celé to provoní uzenou chutí.