Těstoviny se smetanovou omáčkou a kuřecím masem

157
- reklama -

Suroviny

1 balení těstovin (používám Panzani torti)
2-3 kuřecí prsa
3-4 smetany 12% nebo 31%
hrášek
kukuřice
koření Steak od Kotányi
hladká mouka
sůl
pepř
olej

Postup přípravy receptu

  1. Kuřecí prsa nakrájíme na menší kousky. Poté jednotlivé kousky dobře obalíme ve hladké mouce (udělá nám křupavou krustičku) a takto obalené odložíme na mělký talíř, aby se nám moc neslepily k sobě.


    Zobrazit celý recept

  2. Dáme vařit těstoviny.

  3. Kousky masa po vložení do pánve osolíme a opepříme a smažíme dozlatova. Po usmažení přidáme do mísy k uvařeným těstovinám.

  4. Hrášek a kukuřici (používám zmražené) rozmrazíme a taktéž obalíme ve hladké mouce. Obvykle nasypu k zelenině cca 2 PL mouky a promíchám, záleží na množství zeleniny. Po obalení dáme smažit do pánve po mase – můžeme ji osolit a opepřit. Až se udělá krustička, přidáme zeleninu k těstovinám a mase.

  5. Do stejné pánve nyní nalijeme smetanu a přidáme asi 3-4 čajové lžičky koření na steak od Kotányi. Smetanu vaříme do zhoustnutí a často mícháme. Poté nalijeme do směsi těstovin, masa a zeleniny, promícháme a můžeme podávat.

Poznámka od kuchařky

Množství masa a zeleniny záleží na chuti, já mám raději méně masa a více kukuřice 🙂

OMÁČKA – správné množství koření poznáte podle chuti – omáčka nesmí být přesolená, ale ani sladká, její barva by měla být lehce nažloutlá.