Suroviny
- 1 balení těstovin (používám Panzani torti)
- 2-3 kuřecí prsa
- 3-4 smetany 12% nebo 31%
- hrášek
- kukuřice
- koření Steak od Kotányi
- hladká mouka
- sůl
- pepř
- olej
Postup přípravy receptu
-
Kuřecí prsa nakrájíme na menší kousky. Poté jednotlivé kousky dobře obalíme ve hladké mouce (udělá nám křupavou krustičku) a takto obalené odložíme na mělký talíř, aby se nám moc neslepily k sobě.
-
Dáme vařit těstoviny.
-
Kousky masa po vložení do pánve osolíme a opepříme a smažíme dozlatova. Po usmažení přidáme do mísy k uvařeným těstovinám.
-
Hrášek a kukuřici (používám zmražené) rozmrazíme a taktéž obalíme ve hladké mouce. Obvykle nasypu k zelenině cca 2 PL mouky a promíchám, záleží na množství zeleniny. Po obalení dáme smažit do pánve po mase – můžeme ji osolit a opepřit. Až se udělá krustička, přidáme zeleninu k těstovinám a mase.
-
Do stejné pánve nyní nalijeme smetanu a přidáme asi 3-4 čajové lžičky koření na steak od Kotányi. Smetanu vaříme do zhoustnutí a často mícháme. Poté nalijeme do směsi těstovin, masa a zeleniny, promícháme a můžeme podávat.
Poznámka od kuchařky
Množství masa a zeleniny záleží na chuti, já mám raději méně masa a více kukuřice 🙂
OMÁČKA – správné množství koření poznáte podle chuti – omáčka nesmí být přesolená, ale ani sladká, její barva by měla být lehce nažloutlá.