
- reklama -
Suroviny
- 250 ml smetany ke šlehání
- 300 g uzeného masa (nebo anglické slaniny)
- houby (mix – já je měla v krabičce od velké ramy)
- cca 150 ml mléka
- 1 kostička taveného sýra
- 1 kostička (houbového) taveného sýra
- cibule
- 2-3 stroužky česneku
- olej
- sůl
- hladká mouka
- pepř
- drcený kmín
- houbové koření (vitana)
- špagetové koření (avokádo)
- těstoviny
- sýr na posypání
Postup přípravy receptu
-
Na pánvi rozehřejeme olej, přidáme nadrobno nakrájenou cibuli a smažíme dozlatova.
-
Přidáme na kostičky nakrájené uzené a osmahneme.
-
Podlijeme vodou a přidáme houby.
-
Nasypeme koření – houbové, na špagety, sůl, kmín, pepř a na tenké plátky pokrajená půlka česneku (1,5 stroužku).Dusíme asi tak 10-15 min. dokud houby nejsou hotové.
-
Přidáme trochu rozkrájené sýry(tavené) a až se rozpustí, zalijeme smetanou.
-
Přidáme cca 100 ml mléka a prolisovaný zbytek česneku.
-
Ve zbytku mléka (cca 50ml) rozmícháme trochu hladké mouky a tím omáčku zahustíme. Není moc potřeba … houby udělají takový ten „táhlý“ efekt …
-
Omáčkou poléváme uvařené těstoviny a posypeme sýrem nebo petrželkou apod.
Kuchařka: Montanka