
Suroviny
4 – 6 porcí
- 2 steaky lososa
- 450 g těstovin
- 4 PL másla
- 2 stroužky česneku utřeného
- 37 ml čerstvě vymačkané citrónové šťávy
- kůra z 2 citrónů nastrouhané na jemno
- 30 g hladké mouky
- 480 ml smetany 33%
- 3/4 KL soli
- 1/2 KL černého pepře
- 2 KL cukru
Postup přípravy receptu
-
Steaky lososa osolíme, opepříme a ogrilujeme celé na grilu nebo na grilovací pánvi dozlatova. Nakrájíme je na kousky a odložíme.
-
Těstoviny uvaříme podle návodu, scedíme. Udržujeme je teplé.
-
Ve středně velkém hrnci rozpustíme na středním stupni máslo, přidáme česnek, restujeme asi 1 minutu, přidáme citrónovou kůru a šťávu a restujeme další 1 minutu.
-
Přidáme mouku a mícháme metlou cca 2-3 minuty.
-
Přilijeme smetanu a metlou, aby se nám nevytvořily hrudky, stále mícháme dokud směs nezhoustne, cca 5 – 10 minut (pokud je směs naopak moc hustá, přidáme trochu mléka, ale opatrně, je po lžících).
-
Osolíme, opepříme, přidáme cukr, promícháme.
-
Směs smícháme s uvařenými těstovinami a na talíři přidáme lososa.
-
Omáčka by měla být schopná „ohřát“ těstoviny. Pokud jsou ale už studené, prolijeme je horkou vodou.
Poznámka od kuchařky
Mé další recepty najdete na http://www.chute-sveta.cz